Onze huisprovider, Siteground, heeft een ons aangegeven dat er een flinke upgrade van de infrastructuur waarop wij onze websites hosten voor de deur staat.

De meeste van onze klanten weten dat Siteground de neiging heeft om hun hardware heel vaak upgraden. Zij streven ernaar om ervoor te zorgen dat alle websites van onze klanten op de nieuwste en snelste hardware op de markt draaien.

Ook deze keer zijn ze klaar om al onze hosting servers te migreren naar nieuwe supercharged monster servers. Maar dit keer zal het niet alleen een upgrade van de hardware gaan, maar ook hele infrastructuur van hun hosting platform wordt verbeterd!

Linux Containers

Om te beginnen zal gebruik gemaakt gaan worden van een methode genaamd “Linux containers” (LXC) voor onze hosting platforms. De huidige hosting-infrastructuur is opgebouwd op aparte servers en verdeeld over meerdere accounts. Elk account is beperkt tot bepaalde resources (CPU, RAM, Disk I / O, enz.). Dankzij de Linux Containers technologie, zullen ze in staat zijn om een ​​pool van afzonderlijke servers te creëren en ontstaat een betere verdeling en efficiëntere vorm van hun bronnen. De directe voordelen voor onze klanten zijn:

  • Aanzienlijke Prestatieverbeteringen

2 maal meer CPU kracht
2 keer meer geheugen middelen
Meer dan 4 x IOPS verhoging
Meer dan 2 keer gelezen snelheidsverhoging
Meer dan 1,5 keer schrijven snelheidsverhoging

  • Verticale Schaalbaarheid Zonder Reboot

Het beheer van het platform zal het makkelijker voor de host en zal resulteren in minder downtime welke ontstaat door onderhoudsprocedures. Zo zullen ze in staat zijn om meer RAM-geheugen, CPU of opslag toe te voegen aan het platform, indien nodig, zonder opnieuw opstarten van de servers.

  • Mogelijkheden voor Snellere Inzet Van Reserve Servers

Op dit moment zal, wanneer een server zou vallen, de host een reserve-server aan moeten sluiten en alle gegevens van de oude machine op de nieuwe moeten herstellen. Dit is een zeer tijdrovend proces. Dankzij de nieuwe technologie is het mogelijk sneller dan voorheen een reserve server in te zetten.

  • Alle drives worden SSD’s

Tot nu toe maakte men alleen gebruik van SSD voor de meest resource-intensieve operaties zoals de MySQL. Nu zullen alle stations worden omgezet naar SSD’s. De nieuwe servers hebben de volgende specs:

2xE5-2690v3 CPU’s (24 cores)
256GB RAM
12x960GB SSD’s in RAID10

Nieuwe opslagoplossing voor Snellere Data Backup en Recovery

Tot nu toe heeft de host opslag altijd als tot een belangrijk knelpunt voor traagheid benoemd. Vooral in kritieke situaties, wanneer je snelheid eigenlijk nodig hebt om te kunnen profiteren zoals bij backup en herstel, is dit van groot belang. De host was al even bezig met het bouwen van hun eigen back-up oplossing, die nu klaar is en op een aantal van onze servers inmiddels prima werkt.

  • In-house ontwikkelde Backup System

Tot op heden werden backups gemaakt met behulp van R1Soft back-ups, die in feite een momentopname van opslag maakte. Er is dan geen flexibiliteit hoe de stukken van die back-up te beheren zijn, het blijft een kopie van het hele stuk informatie. De nieuwe oplossing maakt een kopie van het bestandssysteem en geeft daarbij de flexibiliteit om de onderdelen van deze bestanden of gegevens over meerdere servers te verdelen. Het geeft ook de mogelijkheid om de gegevens van meerdere machines tegelijk te herstellen, waardoor het drastisch minder tijd kost om een en ander te herstellen.

  • De snelste Infiniband Networking

In het opslagsysteem zal de snelst mogelijke netwerkoplossing zijn toegevoegd, InfiniBand, wat een significante snelheid alle activiteiten van een back-up en het herstellen van gegevens.

Al met al is de nieuwe opslagoplossing blijkt 100 keer sneller dan het huidige proces!

Benchmarking Resultaten

Siteground heeft veel aandacht besteed aan het benchmarken van het nieuwe platform en de resultaten zijn werkelijk verbluffend. We testten de nieuwe processors en nieuwe opslag die gebruikt gaat worden. De volgende grafieken tonen de verschillen in termen van prestaties:

 Processor Benchmarking

 

CPU

Opslag lees/schrijf input/outputs per seconde

Storage1

Opslag sequentiële leessnelheid Vergelijking

Storage2

Opslag sequentiële schrijfsnelheid Vergelijking

Storage3

Alle hosting klanten worden geschakeld naar het nieuwe platform

De bovenstaande verbeteringen van de infrastructuur zal worden ingevoerd voor al onze hosting klanten en zal in de komende 3 tot 4 maanden worden uitgevoerd. De eerste upgrades staan al gepland voor aankomend weekend.