Memcache is een populair caching systeem dat database gestuurde websites, zoals WordPress, versnelt. Een probleem met database gestuurde websites is namelijk, dat elke pagina die geopend wordt door een bezoeker, door de database opgevraagd moet worden en de te tonen pagina gevormd moet worden op basis van de resultaten daarvan.

Het gebruik van server resources kan hierdoor snel oplopen, tenzij je een soort van caching systeem weet te implementeren .

Waar Memcached al snel komt kijken is bij de grote sites met veel verkeer, waar dezelfde database queries vaak worden herhaald ( zoals bijvoorbeel Facebook , Youtube , Wikipedia). Hier worden de resultaten van de queries genomen in het geheugen van de server ( RAM ) in tegenstelling dat de server deze bij iedere query per keer opnieuw opgehaald moeten worden.

Het grote probleem met Memcache, is dat het eigenlijk nooit beschikbaar is een shared hosting omgeving waar vooral kleinere WordPress websites gebruik van maken.

Sinds kort biedt onze huisprovider, Siteground, Memcache aan in het pakket dat wij onze klanten standaard bieden. Hierdoor hebben onze WordPress websites dus een nog lagere laadtijd en worden onze websites sneller.

Dit zorgt dus voor een enorme verlaging van de laadtijd van de website en vermindert de belasting van de server, iets dat ook meewerkt aan een betere indexering (en score) in zoekmachines zoals Google! SuperCacher is ontwikkeld door SiteGround exclusief voor onze klanten, het is niet beschikbaar bij andere hosting maatschappijen.

Memcache zal per direct voor onze klanten, zonder extra kosten, als extra worden geactiveerd!