...

Hoe tover je een WordPress website om tot een app?

door | sep 2022 | Small Biz Marketing, WordPress, WordPress Tips & Tricks

Je vraagt je vast af waarom je een app voor je WordPress-site zou laten maken? Apps zijn misschien niet erg nuttig meer voor marketing, maar ze zijn best handig voor jouw klanten, waardoor ze meer keuze hebben in hoe ze omgaan met jouw site en daarmee de kans op transacties ook vergroot. Met de aanhoudende groei van mobiel internet bloeien apps op, aangezien de meeste lang niet zo onhandig of problematisch zijn als mobiele webbrowsers.

De kosten en frustratie die gemoeid zijn met het bouwen ervan zijn ook ver gedaald. Vroeger waren veel bedrijven geïnteresseerd in apps, maar de meeste konden ze niet bouwen. Het was gewoon te moeilijk en veel te duur. Maar gelukkig zijn de zaken nu anders. Je hebt niet langer veel geld of codeerkennis nodig om een ​​ app te bouwen. En nog beter: je hebt opties. Vandaag bekijken we enkele manieren waarop je jouw WordPress-site zonder veel moeite in een app kunt veranderen.

1. Kies een Mobile Ready WordPress-thema

Gelukkig is WordPress zo geëvolueerd dat vrijwel alle moderne thema’s responsief zijn. Dit betekent dat jouw thema de sitelay-out automatisch moet aanpassen aan het apparaat dat wordt gebruikt om jouw website te bekijken.

Maar als je WordPress-site niet is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, optimaliseer hem dan. Het is natuurlijk het gemakkelijkst om gewoon een mobiel responsive WordPress-thema te gebruiken. Maar als je thema niet responsief is en je bent echt niet van plan om te upgraden naar een nieuw thema, dan zijn er plug-ins die kunnen helpen.

Hoewel er een paar opties beschikbaar zijn, is Any Mobile Theme Switcher een populaire keuze. De plug-in detecteert de mobiele browser van de gebruiker en geeft een specifieke thema weer voor zijn apparaat. Dus als je meerdere thema’s wilt balanceren – één voor elk mobiel besturingssysteem – kun je dat op die manier doen. Andere plugin-functies omvatten instellingen voor verschillende homepages per apparaat, QR-code voor bladwijzers, click-to-call ondersteuning en meer.

2. Gebruik een WordPress App Builder

Een stap verder dan het gebruik van een responsive thema zou zijn om een ​​app-builder-plugin te gebruiken. Deze zijn aanzienlijk eenvoudiger dan zelf een app bouwen en bevatten intuïtieve opties waardoor zelfs niet-ontwikkelaars een app kunnen maken. We bespreken een aantal plugins.

MobileLoud

 

 

 

MobiLoud converteert jouw WordPress-website naar een native mobiele app voor iOS en Android. Het wordt geleverd met een aanpasbare interface die jouw bestaande thema en plugins integreert, inclusief WooCommerce. Bovendien staat het team van MobiLoud klaar om de bouw- en publicatieprocessen te beheren en om hun eersteklas ondersteuning te bieden.

Belangrijkste kenmerken:

 • Speciaal ontworpen voor drukbezochte WordPress-websites
 • Biedt een uitgebreide service, inclusief het publiceren van jouw app in de Apple- en Google Play Stores
 • Bevat industriestandaard functies, zoals pushmeldingen en offline ondersteuning
 • White labelt jouw app zodat er geen MobilLoud-branding zichtbaar is

Vergeleken met het gemiddelde ontwikkelbureau bouwt MobiLoud snel en betaalbaar apps. Installatie- en configuratiekosten beginnen bij € 950. Doorlopende updates en onderhoudsplannen beginnen bij € 199 per maand.

WPMobile.App

Een andere optie voor het maken van mobiele apps is WPMobile.App. Met deze kwalitatieve plugin kun je jouw WordPress-site converteren naar een app voor Android, iOS of beide. Het is gemakkelijk te gebruiken, met configuratie- en aanpassingsopties die rechtstreeks in jouw WordPress-dashboard beschikbaar zijn.

Belangrijkste kenmerken

 • Integreert met Weglot om jouw app te vertalen
 • Bevat standaardfuncties zoals pushmeldingen en offline inhoud
 • Biedt ongelimiteerde updates en ondersteuning
 • Biedt gratis app-testen

WPMobile.App is een budgetvriendelijke oplossing. Het biedt uitsluitend levenslange licenties, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over abonnementsverlengingen en terugkerende kosten. Een app voor Android of iOS draait voor € 79 of je kunt een app bouwen die compatibel is met beide systemen voor € 149.

AppPresser

Ten slotte is AppPresser de laatste plug-in die we aanbevelen om naar te kijken. In plaats van jouw WordPress-site om te zetten in een app, verbindt het een app die is gemaakt met de service van AppPresser met jouw website. Dit geeft je totale controle over het ontwerp van je platform, met een visuele bouwer die lijkt op de WordPress Customizer.

Belangrijkste kenmerken

 • Stelt je in staat jouw app te ontwerpen met behulp van de gebruiksvriendelijke bouwer van AppPresser
 • Biedt directe visuele feedback met zijn live app-preview
 • Biedt functies zoals Facebook-aanmelding, sociaal delen en pushmeldingen
 • Inclusief toegang tot apparaat functionaliteit, waaronder contacten, camera’s en meer

Om te beginnen heb je een AppPresser-account nodig. Plannen variëren van € 249 per jaar tot € 599 per jaar voor toegang tot geavanceerde functies. Als je liever een deskundig team jouw app laat bouwen dan hun tools te gebruiken om het zelf te doen, kun je hun aangepaste ontwikkelingsservices bekijken.

3. Gebruik een service om een ​​app te maken

De twee vorige methoden die we noemden, zijn vrij makkelijk, want dat is een slechts een kwestie van een plugin of thema installeren. Het zijn bovendien ook eenvoudige opties om bezoekers een mobiele versie van je WordPress-site aan te bieden. Als je echter op zoek bent naar een meer geavanceerde app, is dit waarschijnlijk niet iets dat je zelf kunt maken. In dit geval is het misschien de beste keuze om een ​​externe ontwikkelaar of dienst in te huren om een ​​app voor je te maken.

Houd er rekening mee dat de tarieven voor ontwikkelaars vanaf de €50 per uur beginnen. Afhankelijk natuurlijk van de ervaring en kennis. Dus afhankelijk van wat je van plan bent met de app, kan de uiteindelijke prijs variëren van duizend tot tienduizenden euro’s. Als de app cruciaal is voor jouw strategie voor het genereren van inkomsten, kan de investering de moeite waard zijn, maar deze berekening zul je echt zelf op papier moeten zetten.

4. Moet het een app zijn?

Vooral als je maar een klein budget hebt en in principe alleen de inhoud van een website wilt weergeven die geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten, kan een web app de juiste oplossing zijn. Met de gratis plugin “Super Progressive Web Apps” is implementatie een gemakkelijk oplossing. Dze tool bouwt binnen enkele minuten een mobiel aangepaste versie van je WordPress website. Met één klik kan een snelkoppeling met icoon op het homescreen van iOS en Android worden geplaatst. Natuurlijk maakt deze snelkoppeling van je website geen “echte” mobiele app, maar deze oplossing is vaak absoluut voldoende voor het begin. Bovendien is PWA de eenvoudigste en goedkoopste oplossing. Je kunt immers later altijd upgraden naar een betaalde optie.

Hulp nodig bij WordPress activiteiten?

Heb je hulp nodig bij WordPress gerelateerde zaken, zoals het omzetten van een WordPress website naar een app? Of wil je jouw WordPress website hoger laten scoren in Google? Wij kunnen je helpen om je wensen op een rijtje te zetten en samen met jou te bekijken of je website voldoet aan je wensen. Dankzij onze jarenlange ervaring hebben wij een ruime kijk op wat er mogelijk is. Zowel qua uitstraling van je website als op technisch gebied weten wij wat er tot de mogelijkheden behoort. Deze mogelijkheden maken we samen met jou, voor jouw klanten, toegankelijk!

Deze blog is mede mogelijk gemaakt door Jeroen van JM Promotions. JM Promotions is leverancier van bedrukte geschenken, zoals medailles bedrukken.

Met meer dan 25 jaar ervaring in IT-support, bouwde Ralph zijn eerste website in 1995. Hij heeft aan de slag gewerkt bij toonaangevende bedrijven waarbij hij inzicht verkreeg in hoe hij uitstekende support kan bieden.

Web-Pepper host, bouwt en onderhoudt WordPress websites & Social Media voor bedrijven die de kracht van internet begrijpen en hiermee het beste voor hun bedrijf willen behalen. Onze service bestaat niet alleen uit het bouwen van een mooie, goed functionerende website. Met Web-Pepper heb je de sparringpartner gevonden, waarmee we samen het beste uit het internet halen voor jouw bedrijf.

Ralph de Groot

CTO , Web-Pepper

Zoeken

Hulp nodig?

SiteGround Nieuws

De nieuwsblog van onze huis hostingmaatschappij.

Interessant voor al onze klanten.