Wellicht zijn er online wel duizenden of meer collega’s te vinden die hetzelfde of in ieder geval iets vergelijkbaars doen en of aanbieden dan jij. Waarom zou een klant dan toch voor jou kiezen? Is dit wellicht een vraag die je jezelf überhaupt wel eens stelt? Nee?

Je bent in dit geval niet de enigste die zich dit nooit afvraagt en er dus niet bij stil staat dat iemand die achter een pc/tablet of mobiele telefoon aan het zoeken is in de mega grote zoekmachines naar diegene die hem of haar kan helpen en of kan voorzien van datgene wat zij of hij nu net nodig heeft.

Stel jezelf even voor dat je naar een kledingzaak gaat voor kleding voor een hele speciale aangelegenheid, heel belangrijk dus voor jou.

In winkel A hangt bij de ingang al meteen een groot schreeuwend bord met de tekst “Koop hier“.  Je kijkt verder maar er is niemand waarvan jij denkt, nou die kan mij wel helpen en dan als ik hier straks de winkel uit loop dan zie ik er op die speciale dag er spik en span uit.

In winkel B voelt het bij binnenkomst al heel lekker warm en er staat ietsje verderop een hele vriendelijke dame die je netjes begroet en je het gevoel geeft dat zij graag van jou wilt weten waar je op zoek naar bent en waarom je daar opzoek naar bent. Ja hoor je krijgt ook nog een heerlijk kopje koffie aangeboden en verteld eerlijk dat het eerste wat je aan hebt toch niet zo flatteus valt en voor die gelegenheid misschien niet zo handig is en raad je een andere stijl te proberen, wauw ze heeft helemaal gelijk, ze weet echt waar ze het over heeft. Je voelt je meteen op je gemak bij haar en je gaat graag verder met proberen tot je dat juiste setje gevonden hebt.

Nu weet ik wel waar ik ga slagen en waar ik de volgende keer gillend voorbij loop en waar ik naar uitkijk om weer naar toe te gaan om me te laten helpen/adviseren.

Keyword is vertrouwen kweken en uitstralen, laten zien dat jij weet waar je het over hebt en het jou grootste prioriteit is om jouw klanten enthousiast/veilig/ positief te laten voelen en dat zij dus bij niemand anders moeten zijn als bij jou.

Zeker als je jezelf profileert met een website op het internet tussen al die concullega’s is dit 1 van de belangrijke dingen die het verschil tussen succes en geen succes maken. Vertrouwen kweken dan pas over gaan op verkoop.