...

Om deze 8 redenen is WordPress zeer populair!

door | jun 2022 | Uncategorized

We houden van WordPress hier bij Web Pepper. Het is niet alleen omdat we WordPress-websites maken en onderhouden, maar ook vanwege alle voordelen en functies die het platform biedt. En wist je dat WordPress het populairste websiteplatform ter wereld is? Als je een website wilt bouwen, waarom zou je dan niet overwegen om deze op WordPress te bouwen? In dit artikel vertellen we je onze redenen waarom je WordPress zou moeten gebruiken.

1. Het is open-source (en gratis)

WordPress is een open-sourceproject dat al sinds 2003 bestaat. Bijna 20 jaar later gaat het project nog steeds goed. Omdat het open-source is, ben je vrij om het te downloaden, te gebruiken en aan te passen aan jouw behoeften. En dit is een van de meest aantrekkelijke punten voor het gebruik van WordPress: het is helemaal gratis om te beginnen.

Iedereen kan WordPress downloaden, installeren en een website bouwen volgens hun visie. Dit is vooral cruciaal voor eigenaren van kleine bedrijven, bloggers of zo ongeveer iedereen die zijn eigen online ruimte wil creëren. Natuurlijk moet je betalen voor een domein en een hostingprovider nemen als je jouw website online wilt zetten. Maar je kunt het bouwen van een website zien als het bouwen van een huis. Je hostingprovider stelt een stuk grond ter beschikking, je domein is het adres en WordPress geeft je de middelen die nodig zijn om dat huis daadwerkelijk te bouwen.

2. Het is enorm populair en schaalbaar

We zeiden dat WordPress het populairste websiteplatform ter wereld is. Om dat hard te maken: WordPress is momenteel de drijvende motor achter 43% van alle websites ter wereld. Elk soort website kan worden aangedreven door WordPress, van individuele blogs tot grote bedrijfssites. Ook al je enorme groei doormaakt, is WordPress nog steeds geschikt. Dit is te danken aan het feit dat WordPress extreem schaalbaar is. Met de juiste infrastructuur en middelen kan jouw website duizenden ingelogde gebruikers bedienen en miljoenen maandelijkse paginaweergaven ondersteunen. Je kunt dus gewoon meegroeien.

3. Er is een enorme gemeenschap van gebruikers en ontwikkelaars

WordPress zou niet het platform zijn dat we vandaag kennen zonder zijn enorme gemeenschap van ontwikkelaars en gebruikers. Ze komen van over de hele wereld en werken samen om ervoor te zorgen dat WordPress voor iedereen toegankelijk is. En iedereen kan een bijdrage leveren aan het project. Het beste is dat je niet per se een ontwikkelaar hoeft te zijn om mee te doen, er zijn genoeg andere manieren om bij te dragen!

Samenwerking en community-activiteiten vinden niet alleen online plaats, er zijn ook veel offline evenementen. Daarnaast betekent het hebben van zo’n grote community ook dat er veel informatie beschikbaar is. En het is allemaal gratis en toegankelijk. Als je ooit een vraag hebt over een aspect van het gebruik van het platform, heb je genoeg mensen waar je terecht kunt voor antwoorden. Hoogstwaarschijnlijk zijn de bugs of problemen die je tegenkomt op jouw website ook bij anderen opgetreden, dus zij kunnen je helpen om tot een oplossing te komen.

4. WordPress is zeer aanpasbaar

Dankzij het enorme aanbod aan thema’s en plug-ins heb je volledige controle over je website. Als WordPress nieuw voor je is, ben je waarschijnlijk niet bekend met het concept van thema’s en plug-ins.

  • Thema’s: Dit zijn sjablonen die je kunt gebruiken om het basisontwerp van jouw website te wijzigen. Zaken als website-indeling, kleur, lettertype en tekststijl worden bepaald door thema’s.
  • Plug-ins: je installeert ze om extra functies aan je website toe te voegen. Er zijn vele plug-ins voor verschillende toepassingen. Van plug-ins voor beveiligingsdoeleinden, caching, beheer van contactformulieren, integratie van sociale media, zoekmachineoptimalisatie en veel meer.

Deze thema’s en plug-ins maken van WordPress een krachtig platform voor het bouwen van websites. Je kunt van een website elk type website maken die je maar wilt. Het kan een foodblog, een fotogalerij, een portfoliosite of een communityforum zijn. Als je een webshop wilt starten, dan kan dat door de WooCommerce plugin te installeren. En wil je meer betaalmogelijkheden voor je webwinkel, daar zijn genoeg plug-ins voor. Waar het op neerkomt, is dat de mogelijkheid eindeloos zijn met WordPress.

5. Het is geweldig voor SEO

WordPress is geweldig voor SEO. Google en andere zoekmachines zijn dol op WordPress vanwege de hoogwaardige code en semantische opmaak. En er zijn SEO plugins die extra code en markeringen aan de website toevoegen, waardoor deze beter kan communiceren met zoekmachines. Bovendien is de WordPress-site schaalbaar en geoptimaliseerd voor veel apparaten, van desktop tot mobiel, zodat je verkeer uit verschillende bronnen kunt bedienen.

Websitesnelheid is een andere belangrijke factor voor SEO. Het is geen prettige ervaring om te moeten wachten tot een site is geladen. En je zult zeker verkeer en omzet mislopen als je een trage site heeft. Gelukkig is WordPress gebouwd voor snelheid. De meeste WordPress-thema’s op de markt zijn lichtgewicht om de laadtijd te verkorten. Daarnaast zijn er nog veel andere dingen die je op WordPress kunt doen om de websitesnelheid te verbeteren, bijvoorbeeld plugins die afbeeldingen optimaliseren. Allemaal om ervoor te zorgen dat jouw bezoekers niet vertrekken vanwege een langzaam ladende site.

6. WordPress wordt regelmatig bijgewerkt

WordPress brengt heel vaak updates uit. Deze updates variëren van beveiligingsupdates en kleine releases tot grote updates die de manier waarop mensen WordPress gebruiken veranderen. De versie van WordPress die we tegenwoordig gebruiken, verschilt enorm van de WordPress van vele jaren geleden. Het is veel visueler en beginnersvriendelijker. Er zijn meer functies en dingen werken gewoon beter samen. En WordPress communiceert altijd over de wijzigingen die het aanbrengt, evenals de routekaart voor productontwikkeling, zodat je weet wat je kunt verwachten.

7. Het is veilig

Het is de inspanning van zowel WordPress-ontwikkelaars als makers van plug-ins die helpen om de veiligheid van WordPress-websites te waarborgen. De nadruk die WordPress op beveiliging legt, blijkt uit het feit dat het een toegewijd beveiligingsteam heeft. Het team werkt aan het verbeteren van de beveiliging van het platform en het identificeren en oplossen van problemen.

Daarnaast dragen makers van plug-ins bij aan de veiligheid door verschillende plug-ins te maken voor verschillende beveiligingsbehoeften. Sommige helpen je om jouw website te beschermen tegen brute aanvallen, malware te verwijderen en spam-opmerkingen te blokkeren. Anderen helpen bij het maken van back-ups en bieden tweefactorauthenticatie (2FA).

8. Het is gemakkelijk te leren

Aan de slag gaan met het leren van WordPress is vrij eenvoudig. Omdat er niet veel obstakels zijn om toegang te krijgen tot de software, kan iedereen het installeren en ermee spelen. Besteed een paar uur aan het verkennen van het CMS systeem. Je zult snel vertrouwd raken en begrijpen hoe het bedieningspaneel werkt.

Daarnaast is er voldoende leermateriaal beschikbaar, zowel online als offline, over elk aspect van WordPress. En het mooiste is: je kunt zelf bepalen hoe je wilt leren. Zoek snel online en je zult veel blogposts, boeken, instructievideo’s voor forums en webinars zien om je te helpen de ins en outs van WordPress te leren. Als je niet weet waar je moet beginnen, is het volgen van een online cursus een goede optie, omdat je dan meer leerstructuur en begeleiding krijgt.

Conclusie

We hopen dat je de waarde van WordPress zult inzien na het lezen van dit bericht. WordPress is het meest gebruikte websiteplatform ter wereld om de exacte redenen die we noemden. Het is gratis, zeer aanpasbaar en gemakkelijk om mee aan de slag te gaan. En er zijn veel bronnen om je te helpen WordPress te leren, dus je moet er zeker van profiteren. Door onderzoeken en uitproberen kun je binnen de kortste keren je website bouwen van je dromen!

Heb je hulp nodig bij WordPress?

Heb je hulp nodig bij WordPress gerelateerde zaken? Wil je een WordPress website laten maken? Wij hebben jarenlange ervaring bij het maken, onderhouden, updaten, aanpassen en monitoren van WordPress websites. Neem dan contact met ons op voor meer informatie!

Deze blog is mede mogelijk gemaakt door Jeroen van JM Promotions. JM Promotions is leverancier van promotiematerialen, zoals sokken bedrukken

 

 

 

Met meer dan 25 jaar ervaring in IT-support, bouwde Ralph zijn eerste website in 1995. Hij heeft aan de slag gewerkt bij toonaangevende bedrijven waarbij hij inzicht verkreeg in hoe hij uitstekende support kan bieden.

Web-Pepper host, bouwt en onderhoudt WordPress websites & Social Media voor bedrijven die de kracht van internet begrijpen en hiermee het beste voor hun bedrijf willen behalen. Onze service bestaat niet alleen uit het bouwen van een mooie, goed functionerende website. Met Web-Pepper heb je de sparringpartner gevonden, waarmee we samen het beste uit het internet halen voor jouw bedrijf.

Ralph de Groot

CTO , Web-Pepper

Zoeken

Hulp nodig?

SiteGround Nieuws

De nieuwsblog van onze huis hostingmaatschappij.

Interessant voor al onze klanten.