Je krijgt een nieuwe klant met een bestaande website. Deze is vaak al opgenomen in Google en andere zoekmachines. Je nieuw gebouwde WordPress Website heeft waarschijnlijk een volledig andere structuur dan de oude website. Wat moet je hiermee?

Feitelijk hoef je er niet zoveel mee, de oude entrees in Google komen waarschijnlijk snel te vervallen en zullen vervangen worden door de nieuwe. Echter vind je klant dit waarschijnlijk niet leuk, deze zal zich, blij met zijn nieuwe WordPress Website, al snel op Google storten om te kijken of zijn nieuwe website al gevonden word en komt er daarbij achter dat als hij de oude indexeringen van Google aanklikt de bekende 404 error krijgt oftewel: Pagina niet gevonden.

Web-Pepper doet dit anders, wij installeren eigenlijk standaard de 404-to-start van 1manfactory.com

Deze kleine maar uiterst vernuftige plugin zorgt ervoor dat bezoekers, die op welke manier dan ook op een “pagina” uitkomen die niet bestaat, de bezoeker direct doorgestuurd word naar de voorpagina van je website, in plaats van dat de webbrowser een foutmelding geeft. Doordat je kunt kiezen hoe de plugin moet reageren (302 of 303 resp. Permanent verwijderd of Tijdelijk verwijderd) is het mogelijk om het zo in te stellen dat zoekmachines ook meteen doorhebben dat de betreffende pagina definitief niet meer bestaat, en zal de spider van de zoekmachine waarschijnlijk zeer snel langkomen om de site opnieuw te indexeren: 2 vliegen in 1 klap dus: Klant tevreden want zijn oude entrees in Google werken nog een snelle verbeterde indexatie van de website in de zoekmachines!