Veel van mijn klanten hebben een vaste bedrijfslocatie. In hun WordPress Website bij hun contactgegevens willen ze meestal een mooie Google Maps kaart om hun locatie of locaties kenbaar te maken. Dit kan natuurlijk door een code van Google-Maps in de website te integreren met een iFrame, echter heeft dat ook zijn nadelen. Zo is het vrij lastig om er af te wijken van de vaste “Map markers” (die standaard rode pinnetjes van Google die de locatie aangeven), taal instellingen zijn lastig etc. Google bied eigenlijk standaard alleen opties voor de afmetingen van het iFrame en de vorm van de kaart zoals terrein, satelliet of kaart.

De Comprehensive Google Map Plugin van Alexander Zagniotovis een prima oplossing voor iemand die makkelijk en eenvoudig méér wil maken van zijn kaart.

De plugin laat zich makkelijk installeren en bevat een handige “Shortcode Builder” waarmee op bijzonder efficiënte wijze een kaart gemaakt kan worden (ook met meerdere locaties). Opties als breedte, hoogte, zoom-level, kaarttype, en kaart-taal zijn standaard. Voor de “controls” zijn er ook verschillende mogelijkheden.

Het leuke aan deze Comprehensive Google Map Plugin is dat hij standaard meer dan 300 verschillende “Map markers” heeft die kinderlijk eenvoudig in te stellen zijn. Uiteraard kun je voor iedere locatie een andere “Map marker” gebruiken. Wil je nog meer? Het is ook mogelijk om een eigen custom-marker te uploaden naar je eigen WordPress om die te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld het logo van een klant gebruiken als marker, snel en eenvoudig.

Tot slot bevatten de instellingen nog wat mogelijkheden voor het gebruik va Geo Mashup, KML / GPX / Geo RSS en custom overlays.

Deze WordPress Plugin Comprehensive Google Map Plugin is zeker een aanrader voor iedereen die een mooi locatie-kaart wil in zijn website!

WordPress 3.6 problemen met de Comprehensive Google Map Plugin ?

Gebruik de WordPress JQuery Updater