De WordPress Disable XML-RPC van Phil Erb bood ons uitkomst om een vervelende entry in Google te verwijderen. Deze gaf namelijk de RPC info weer, wat wij niet prettig vonden.

Deze plugin doet maar 1 ding, heel simpe: het schakelt de XML-RPC API uit.

Vanaf WordPress versie 3.5, wordt XML-RPC standaard ingeschakeld. Daarnaast is de optie om uitschakelen / inschakelen XML-RPC werd verwijderd. Om verschillende redenen kan site-eigenaren willen deze uit te schakelen. Deze plugin biedt een eenvoudige manier om dit te doen. XML-RPC gebruikt u bijvoorbeeld als u gebruikt maakt van een app voor uw iPhone / iPad of Android.

Wat is XML-RPC

Het is een spec en een set van implementaties die software draait op uiteenlopende besturingssystemen toestaan​​, uitgevoerd in verschillende omgevingen om de procedure te gebruiken via het internet.

Het is remote procedure roeping met HTTP als transport-en XML als encoding. XML-RPC is ontworpen om zo eenvoudig mogelijk, terwijl complexe data structuren te worden verzonden, verwerkt en teruggestuurd.

Heeft u een WordPress Website en gebruikt u alleen het Dasboard via een webbrowser om uw website up to date te houden, schakel deze functionaliteit dan gewoon uit.