Floating Social Bar bar van Syed Balkhi en Thomas Griffin is een social media plugin voor WordPress waarmee je je social media op uw site kunt optimaliseren. Als u op zoek bent naar een social media plugin voor WordPress, zou u deze zeker eens moeten proberen.

Floating Social Bar voegt een horizontale bar op uw blog posts en pagina’s om de pagina te delen. Doordat deze dus continue in beeld gehouden wordt, word er vaker gedeelt dan als deze mogelijkheid alleen onderaan de pagina staat. Wij hebben echter wel gemerkt dat de plugin niet in alle templates mooi oogt.

Slim en Snel

In tegenstelling tot sommige andere sociale media plugins, ondersteunt deze plugin alleen grote sociale media-netwerken: Twitter, Facebook, Google+, LinkedIn en Pinterest.

Floating Social Bar laadt alleen scripts wanneer nodig. Geen van de social media scripts worden geladen wanneer de pagina wordt geladen.

Eenvoudig te gebruiken

Floating Social Bar is zeer eenvoudig te gebruiken. Er is een eenvoudige interface met opties die u toelaat om via slepen de sociale knoppen die u wilt weergeven te plaatsen. U kunt ook gebruik maken van de drag en drop interface om de volgorde van hoe de sociale knoppen aandeel op uw site verschijnen te bepalen.

Tevens is er een Metabox die het toelaat om de sociale media bar op bepaalde berichten of pagina’s uit te schakelen of om de buttons “statisch” op pagina’s of berichten weer te geven.