Na een standaard installatie van WordPress worden er twee plugins standaard meegeleverd, Akismet en de Hello Dolly Plugin van Matt Mullenweg (de oprichter van WordPress).

Omdat ik toch regelmatig de vraag krijg wat deze plugin doet en waar hij voor dient deze korte review:

Wat doet Hello Dolly? Feitelijk niets anders dan wat quotes uit het liedje “Hello Dolly” van Louis Armstrong in de rechterbovenhoek van je dashboard plaatsen, en deze vervangen door een andere als men naar een andere pagina van het admin-menu gaat. Bij origine is dit een plugin die Matt heeft bedacht om de functionaliteit van een plugin te laten zien, indien niet gewenst kun je deze plugin gewoon verwijderen.

Matt Mullenweg zelf over deze plugin:

Dit is niet zomaar een plugin, het symboliseert de hoop en het enthousiasme van een hele generatie samengevat in twee woorden de meeste beroemde gezongen door Louis Armstrong: Hello, Dolly.

Leuk detail is dat Matt voor de minder “zoetsappige” gebruikers ook een alternatieve versie heeft in de vorm van de Sympathy for the Devil WordPress Plugin welke dus stukjes tekst uit het gelijknamige nummer van The Rolling Stones toont. Matt houdt blijkbaar niet alleen van Jazz!