...

WordPress Plugin Review: Hide YouTube Related Videos

door | mrt 2018 | WordPress, WordPress Plugin Reviews

Video is niet meer weg te denken uit websites. YouTube is daarin nog steeds een van de belangrijkste. Vergeet niet dat YouTube naast Google tot de belangrijkste zoekmachines behoord.

Sinds een tijdje is YouTube standaard erg goed in WordPress te integreren, je hoeft tegenwoordig geen embed-code’s meer te gebruiken of plugin om de filmpjes in je website te laten zien. Toch heeft YouTube een factor die veel mensen stoort: na het afspelen van een YouTube-video zet deze namelijk automatisch nieuwe suggesties in beeld van video’s die je misschien zou willen bekijken. Sommige mensen vinden het niet mooi, andere willen niet dat de bezoeker van je website wordt verveeld met deze related video’s.

Hide YouTube Related Videos van Sparkweb biedt hierin een oplossing: Dit is is een kleine plugin zonder verdere opties. Het enige dat het dan ook doet is zorgen dat die “vervelende video’s” niet meer in beeld komen maar dat de video gewoon stopt na het afspelen. Het enige wat je moet doen is de plugin installeren en activeren. Daarna is er nog 1 knopje (in het plugin overzicht) waar je even op kunt drukken als het niet helemaal in 1x werkt: Clear Oembed Cache. Deze Oembed Cache wordt ook al automatisch na activeren van de plugin geleegd, maar het kan zijn dat door activatie dit ongedaan wordt gemaakt.

Wij zijn er heel tevreden over en gebruiken deze plugin vaak als onze klanten de gerelateerde video’s van YouTube niet willen zien.

Heeft u ook een vraag of een probleem met WordPress?

Gebruikt u WordPress om uw website in te bouwen maar loopt u tegen problemen aan? Begrijpt u iets niet of wilt u even praten met iemand die misschien meer ervaring heeft dan u, of zoekt u gewoon iemand om even mee te sparren over mogelijkheden? Web-Pepper gebruikt WordPress al sinds 2006 en heeft al honderden websites gemaakt in dit systeem en hebben wij ervaring met de meest voorkomende plugins voor WordPress.

Voor WordPress hulp en ondersteuning kunt u bij ons terecht, wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Met meer dan 25 jaar ervaring in IT-support, bouwde Ralph zijn eerste website in 1995. Hij heeft aan de slag gewerkt bij toonaangevende bedrijven waarbij hij inzicht verkreeg in hoe hij uitstekende support kan bieden.

Web-Pepper host, bouwt en onderhoudt WordPress websites & Social Media voor bedrijven die de kracht van internet begrijpen en hiermee het beste voor hun bedrijf willen behalen. Onze service bestaat niet alleen uit het bouwen van een mooie, goed functionerende website. Met Web-Pepper heb je de sparringpartner gevonden, waarmee we samen het beste uit het internet halen voor jouw bedrijf.

Ralph de Groot

CTO , Web-Pepper

Zoeken

Hulp nodig?

SiteGround Nieuws

De nieuwsblog van onze huis hostingmaatschappij.

Interessant voor al onze klanten.