...

WordPress Plugin Review: Imsanity

door | jan 2015 | WordPress, WordPress Plugin Reviews

We willen allemaal een snelle website! Hiervoor zijn een aantal dingen belangrijk, maar een factor om zeker rekening mee te houden is de grootte van de plaatjes of foto’s die je gebruikt in je website. Ik ken mensen die alle images tot op de pixel nauwkeurig bijsnijden voor het gewenste formaat. Tikje overdreven misschien. Aan de andere kant komt het vaker voor dat mensen gewoon een foto direct van hun fototoestel of telefoon direct gebruiken in hun website. Deze foto’s hebben al snel een omvang van enkele megabytes, wat bijna altijd onnodig groot is om in een de website te gebruiken.

Hoe groot een foto moet zijn, daarover valt natuurlijk te discussiëren en zal altijd afhankelijk zijn van de betreffende website.

Maar wat doet u als u al sinds jaar en dag te grote formaten foto’s heeft geuploaded naar uw website? Alles handmatig opnieuw bewerken zal waarschijnlijk niet de gewenste oplossing zijn. Al eerder bespraken wij voor u de plugin Resize Image After Upload, echter liepen wij onlangs tegen een plugin aan die minstens net zo interessant is: Imsanity.

De Imsanity WordPress plugin van verysimple.com:

Imsanity past automatisch het formaat aan van grote afbeeldingen nadat deze zijn geüpload tot een formaat dat redelijk is voor weergave in je website. De plugin is te configureren met een maximum breedte, hoogte en kwaliteit.

Als iemand een beeld upload dat groter is dan de geconfigureerde grootte, zal Imsanity het automatisch herschalen naar de geconfigureerde groottes.

Imsanity biedt ook een bulk-resize functie om selectief eerder geüploade afbeeldingen te verkleinen om schijfruimte vrij te maken!

Deze plugin is ideaal voor blogs die geen hi-resolutie afbeeldingen gebruiken en / of waarvan de auteurs niet willen (of begrijpen hoe) ze beelden moeten herschalen voordat ze deze gaan uploaden.

Kenmerken Imsanity

  • Automatisch schalen grote afbeelding uploaden naar een meer “gezond” formaat
  • Bulk-resize functie om bestaande beelden selectief te verkleinen
  • Maakt configuratie van max breedte / hoogte en jpg kwaliteit
  • Zet (indien gewenst) BMP bestanden naar JPG, zodat het kan worden geschaald
  • Eenmaal ingeschakeld en geconfigureerd vereist Imsanity verder geen acties van de kant van de gebruiker
  • Maakt gebruik van WordPress ingebouwde image scaling functies

Heeft u een vraag of een probleem met WordPress?

Gebruikt u WordPress om uw website in te bouwen maar loopt u tegen problemen aan? Begrijpt u iets niet of wilt u even praten met iemand die misschien meer ervaring heeft dan u, of zoekt u gewoon iemand om even mee te sparren over mogelijkheden? Web-Pepper gebruikt WordPress al sinds 2006 en heeft al honderden websites gemaakt in dit systeem en hebben wij ervaring met de meest voorkomende plugins voor WordPress.

Voor WordPress hulp en ondersteuning kunt u bij ons terecht, wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Met meer dan 25 jaar ervaring in IT-support, bouwde Ralph zijn eerste website in 1995. Hij heeft aan de slag gewerkt bij toonaangevende bedrijven waarbij hij inzicht verkreeg in hoe hij uitstekende support kan bieden.

Web-Pepper host, bouwt en onderhoudt WordPress websites & Social Media voor bedrijven die de kracht van internet begrijpen en hiermee het beste voor hun bedrijf willen behalen. Onze service bestaat niet alleen uit het bouwen van een mooie, goed functionerende website. Met Web-Pepper heb je de sparringpartner gevonden, waarmee we samen het beste uit het internet halen voor jouw bedrijf.

Ralph de Groot

CTO , Web-Pepper

Zoeken

Hulp nodig?

SiteGround Nieuws

De nieuwsblog van onze huis hostingmaatschappij.

Interessant voor al onze klanten.