...

WordPress Plugin Review: Open external links in a new window

door | dec 2014 | WordPress, WordPress Plugin Reviews

We beginnen dit verhaal maar met een korte casus:

We hebben een WordPress Website met enkele honderden berichten, en wellicht duizenden links. Alle links openen in hetzelfde browservenster (ofwel tab), zowel de interne links als ook de links naar websites waarnaar verwezen wordt.

Werkt technisch natuurlijk prima, alleen hebben wij de ervaring dit eigenlijk alleen goed is voor de interne links (links binnen het eigen domein). Links naar externe websites kun je, naar onze mening, beter openen in een nieuw venster zodat mensen niet onbedoeld je website verlaten.

De beste manier is natuurlijk om alle links aan te passen, dit kan in WordPress heel eenvoudig, als je een nieuwe link toe voegt, of een bestaande link opent, kun je in de instellingen aangeven “Open link in een nieuw venster/tab”. Wat dit feitelijk doet is target=”_blank” toevoegen aan de link.

Alleen met honderden links is dit bijzonder tijdrovend, eigenlijk nauwelijks te doen, en ook nog eens een erg saai werkje.

Web-Pepper kwam bij het oplossen van dit probleem op de onderstaande plugin uit, wat het hele probleem binnen enkele seconden oploste:

Open external links in a new window

Open external links in a new window WordPress Plugin gemaakt door de Deense Kezze opent externe links (beginnend met http: // of https: //) in een apart browservenster (of tab). U kunt ook bepaalde URL’s die ofwel moeten worden gedwongen om te openen in een nieuw venster of genegeerd te specificeren. De plugin produceert XHTML Strict compliant code en wordt ook geoptimaliseerd (SEO) voor zoekmachines. Dit wordt gedaan met behulp van JavaScript window.open () – functie.

De meeste andere plugins uitvoeren van een hack door het veranderen van de parameter doel (dwz ). Deze methode wordt niet XHTML Strict compliant. Deze plugin zorgt voor de koppelingen client-side, waarmee zoekmachines volg de links naar behoren. Ook als een browser ondersteunt ofwel geen JavaScript, de plugin is gewoon inactief, en niet leidt tot fouten.

Instellingen

  • Kopieer de plugin om / wp-content / plugins /
  • Activeer de plugin.
  • Eventueel kunt u uitzonderingen aangeven onder Instellingen>>Externe links.

Heeft u een vraag of een probleem met WordPress?

Gebruikt u WordPress om uw website in te bouwen maar loopt u tegen problemen aan? Begrijpt u iets niet of wilt u even praten met iemand die misschien meer ervaring heeft dan u, of zoekt u gewoon iemand om even mee te sparren over mogelijkheden? Web-Pepper gebruikt WordPress al sinds 2006 en heeft al honderden websites gemaakt in dit systeem en hebben wij ervaring met de meest voorkomende plugins voor WordPress.

Voor WordPress hulp en ondersteuning kunt u bij ons terecht, wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op!

 

 

 

Met meer dan 25 jaar ervaring in IT-support, bouwde Ralph zijn eerste website in 1995. Hij heeft aan de slag gewerkt bij toonaangevende bedrijven waarbij hij inzicht verkreeg in hoe hij uitstekende support kan bieden.

Web-Pepper host, bouwt en onderhoudt WordPress websites & Social Media voor bedrijven die de kracht van internet begrijpen en hiermee het beste voor hun bedrijf willen behalen. Onze service bestaat niet alleen uit het bouwen van een mooie, goed functionerende website. Met Web-Pepper heb je de sparringpartner gevonden, waarmee we samen het beste uit het internet halen voor jouw bedrijf.

Ralph de Groot

CTO , Web-Pepper

Zoeken

Hulp nodig?

SiteGround Nieuws

De nieuwsblog van onze huis hostingmaatschappij.

Interessant voor al onze klanten.