Vandaag wil ik het met u hebben over de Resize Image After Upload WordPress Plugin van JEPSONRAE.

Misschien kent u het probleem, u heeft een WordPress installatie met een flink aantal plaatjes in de media-bibliotheek maar u heeft er niet over nagedacht dat deze aan de grote kant zijn. Veel beginners maken deze fout. Het heeft namelijk niet veel nut om plaatjes of foto’s met een resolutie van 2592 bij 3888 pixels te uploaden op uw server. Met als gevolg: een trage website, ontevreden bezoekers en Google maakt u er ook niet gelukkiger mee. Samengevat, slecht voor uw website, slecht voor de bezoeker en slecht voor uw score in Google!

Natuurlijk heeft WordPress in de media-instellingen de mogelijkheid om standaard alles wat u upload te verkleinen naar een gewenst, verkleind, formaat maar het blijft een feit dat het uploaden onnodig veel tijd kost, de plaatjes onnodig veel ruimte op uw server in beslag nemen en dat terwijl u de originele grote afbeeldingen waarschijnlijk nooit gaat gebruiken. Doet u dit toch, zal de laadtijd van uw website vele malen hoger zijn dan nodig, een grote afbeelding moet namelijk ook gedownload worden voor hij bij een bezoeker in beeld komt.

Onlangs hadden wij een klant met een webshop, welke vlot zijn WooCommerce aan het vullen was geweest met een paar honderd productfoto’s op hoge resolutie. Sommige van zijn foto’s waren meer dan 2 Mb groot. De webshop werd trager en trager door de laadtijd van deze gigantische bult data die gedownload moet worden bij het openen van een overzichtspagina. Zelfs bij het laden van een enkele product-pagina zag je de plaatjes langzaam in beeld komen. Niet echt wenselijk!

Ok, maar wat nu? 100 Productfoto’s verkleinen en opnieuw uploaden is niet echt een prettig werkje om te doen, en ook niet nodig!

De Resize Image After Upload WordPress Plugin bood de oplossing voor deze klant:

Deze plugin past de grootte van de geüploade afbeeldingen aan binnen een bepaalde maximale breedte en hoogte na het uploaden! De originele afbeelding wordt zelfs vernietigd om ruimte te besparen, wat erg handig is. De EXIF ​​data gaat verloren als gevolg van dit proces, dat kun je prettig vinden, of juist niet.

Deze plugin maakt gebruik van de standaard PHP resize functie, dus de verkleining is niet van dezelfde kwaliteit als wat je kon produceren in Photoshop. Maar voor de grote meerderheid van de gevallen merk je het verschil nauwelijks.

Na het installeren van de plugin vind u onder Media in het menu de optie “Bulk Resize”. U kunt daar opgeven welke plaatjes u wel en niet wilt veranderen van afnetingen. Dit is wel handig want misschien gebruikt uw template of thema wel een plaatje dat u niet wilt wijzigen.

Deze is opgedeeld in 3 groepen:

  • Posts, Pages, Custom Post Types
  • Images uploaded directly to the Media Library
  • Images uploaded elsewhere (Theme headers, backgrounds, logos, etc)

Wilt u iets laten zoals het is, vul dan als optie 0 (nul) in. De plaatjes blijven dan ongemoeid.

Tevens bevat de plugin de mogelijheid om de kwaliteit te bepalen onder “JPG image quality”, de standaard van WordPress is 90.

Tot slot kunt u (vaak onnodig grote) BMP bestanden automatisch laten converteren naar JPG, wat veelal een prettiger formaat voor WordPress Websites.

Onze 234 foto’s waren van formaat gewijzigd in ongeveer 25 seconden, wij zijn heel blij met de mogelijkheden van de Resize Image After Upload WordPress Plugin van JEPSONRAE.