...

WordPress Plugin Review: Rotating Tweets met API v1.1

door | jun 2013 | WordPress, WordPress Plugin Reviews

Begin juni 2013 stuurde Twitter zijn API (Application programming interface) v1 met pensioen en zijn zij volledig overgegaan naar de nieuwe versie 1.1. Deze nieuwe API heeft geen ondersteuning meer voor XML, RSS en Atom wat een teleurstelling zal zijn voor sommige ontwikkelaars van Twitter-apps. Verder verplicht Twitter haar gebruiker die data uit een API willen halen, om dit te doen op basis van het OAuth-protocol waarmee toegang gegeven moet worden.

Voor enkele van de websites die ik beheer, hield dit alles in dat de plugin die ik gebruikte om tweets mooi door het beeld te laten “sliden”, (Twitter Goodies Widget) niet langer functioneerde. Deze wat oudere plugin had als voordeel dat de kleuren van de widget erg flexibel waren én dat de widget de tweets op een mooie manier in beeld bracht door ze te laten sliden. Van de plugin was al enkele jaren geen nieuwe versie meer uitgekomen en de ontwikkelaar was blijkbaar niet van plan deze compatible te maken met de v1.1 API van Twitter.

De plugin moest vervangen worden door een nieuwere.

Welnu heb ik voorlopig de websites uitgerust met de WordPress Plugin : Rotating Tweets van Martin Tod.

Deze plugin laat zichzelf eenvoudig installeren, echter werkt de API nu …

  • Activeer de plugin via het menu ‘Plugins’ in WordPress
  • Ga naar de pagina “My Appplications” op de Twitter Developers website op te zetten van uw website als een nieuwe Twitter ‘application’. Misschien moet u inloggen met uw Twitter gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Als je niet al een geschikte ‘applicatie’ te gebruiken voor uw website, zet men op de een Application pagina maken. Het is normaal gesproken best om de naam, de beschrijving en de URL van de website van de website te gebruiken, waar u van plan bent om Roterende tweets te gebruiken. Een Callback URL is niet nodig.
  • Na het klikken op Maak uw Twitter-applicatie, op de volgende pagina, klik op “Create my Access token”.
  • Kopieer de Consumer sleutel, Consumer geheim, Access token en toegang token geheim van je Twitter-applicatie pagina in de Rotating Tweets instellingen pagina, en druk daar op “opslaan”

Je kunt nu bij de widgets te widget toevoegen, hier vindt je ook allerlei mogelijkheden tot het gebruik ervan.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de titel voor de widget-balk te wijzigen (of leeg te laten), kun je er kiezen uit de functionaliteit van de widget (User Timeline, Favorites, Search of List). Je kunt re-tweets en antwoorden toestaan of weigeren te tonen. Erg prettig is dat de keuze of je de opgenomen links wilt laten openen in een nieuw venster, iets waar ik altijd wel een voorstander van ben. Naast dit alles zijn er opties voor de snelheid van het verloop van je tweets, de manier van roteren, en is er keuze om verschillende “Display formats” te kiezen, waaronder de “Official Twitter Guidelines” voor “normaal” en “breed”.

Als toetje krijgt men nog de optie om een volg-knop te tonen, al dan niet met het aantal volgers dat je hebt.

Hoewel ik nog onderzoek in hoeverre deze plugin qua kleuren te wijzigen is, ben ik van mening dat we met Rotating Tweets van Martin Tod een goede opvolger gevonden hebben van een oude plugin die niet mee kon komen met de nieuwe Twitter API v1.1.

 

Met meer dan 25 jaar ervaring in IT-support, bouwde Ralph zijn eerste website in 1995. Hij heeft aan de slag gewerkt bij toonaangevende bedrijven waarbij hij inzicht verkreeg in hoe hij uitstekende support kan bieden.

Web-Pepper host, bouwt en onderhoudt WordPress websites & Social Media voor bedrijven die de kracht van internet begrijpen en hiermee het beste voor hun bedrijf willen behalen. Onze service bestaat niet alleen uit het bouwen van een mooie, goed functionerende website. Met Web-Pepper heb je de sparringpartner gevonden, waarmee we samen het beste uit het internet halen voor jouw bedrijf.

Ralph de Groot

CTO , Web-Pepper

Zoeken

Hulp nodig?

SiteGround Nieuws

De nieuwsblog van onze huis hostingmaatschappij.

Interessant voor al onze klanten.