U heeft een WordPress website en natuurlijk gehost bij een fantastische hostingprovider. Deze zal er alles aan doen om uw website continue online te houden. Zeker als u het beheer heeft over meerdere websites  is het belangrijk te monitoren wat er met uw WordPress installaties gebeurd.

Natuurlijk wilt u weten als er iets met uw website aan de hand is, als er bijzonderheden zijn maar vooral als uw website om wat voor reden dan ook niet beschikbaar is voor het publiek. Immers als u weet dat er iets aan de hand is kunt u reageren, actie ondernemen, immers doet u dit niet kan uw website zomaar ongemerkt dagen of weken offline blijven zonder dat u het weet.

Er bestaan diverse monitor websites en tools om uw website te beheren, echter is het ook mogelijk om dit te doen met een kleine WordPress Plugin: WordPress Website Monitoring gemaakt door de mensen van WP Rocket.

Deze plugin waarschuwt u als uw website ‘down’ gaat. Een robot checkt uw website iedere 5 minuten op beschikbaarheid. Is deze onbereikbaar, krijgt u een email gestuurd aan het door u opgegeven mailadres. Als de website weer beschikbaar is, ontvangt u daar  ook bericht van.

Installatie van de plugin is snel en eenvoudig, u download de plugin en activeert deze op de gebruikelijke manier. Na het activeren ontvangt u in uw dashboard een duidelijke melding dat u nog een e-mailadres op moet geven (en de geruststellende mededeling dat dit mailadres niet voor ongevraagde reclame gebruikt zal worden). Na het opslaan van uw email, krijgt u (na een paar minuten) nog een bevestiging per email van WP Rocket dat uw website is opgenomen voor monitoring door de server.

Uiteraard zijn er alternatieven, hierover zullen wij binnenkort meer reviews schrijven, uiteraard nadat we ze zelf getest hebben!

 

Heeft u een vraag of een probleem met WordPress?

Gebruikt u WordPress om uw website in te bouwen maar loopt u tegen problemen aan? Begrijpt u iets niet of wilt u even praten met iemand die misschien meer ervaring heeft dan u, of zoekt u gewoon iemand om even mee te sparren over mogelijkheden? Web-Pepper gebruikt WordPress al sinds 2006 en heeft al honderden websites gemaakt in dit systeem en hebben wij ervaring met de meest voorkomende plugins voor WordPress.

Voor WordPress hulp en ondersteuning kunt u bij ons terecht, wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op!