De WP YouTube Player van Unijimpe is een fijne plugin voor iedereen die WordPress gebruikt en YouTube filmpjes wil integreren. Natuurlijk is het mogelijk om de “embed code” van YouTube te gebruiken echter wil men ook vaak een uniforme layout in de website én wil men vaak ook nog snel kunnen werken: WP YouTube Player voorziet hierin!

Via de instellingen van WP YouTube Player kan men namelijk vaste afmetingen voor de video aangeven waarbinnen de video afgespeeld moet worden. Dit heeft dus als voorbeeld dat alle video’s binnen de website dezelfde instellingen hebben. Automatisch-afspelen, zoekbalk, gerelateerde video’s wel of niet tonen, afmetingen, het is allemaal uniform te maken. Eenmaal alle instellingen ingesteld gelden deze regels voor ALLE YouTube filmpjes die gebruikt worden.

iPhone/iPad

Bijkomstig voordeel is dat wanneer mensen de website bezoeken vanaf een iPhone/iPad de YouTube-filmpjes welke op de standaard wijze van WordPress geplaatst zijn, deze lang niet altijd zichtbaar zijn op een iPhone of iPad. Met de WP YouTube Player worden video’s ook op iOS keurig afgespeeld.

Gebruik na installatie

Enige wat de gebruiker nog moet doen als hij een video toe wil voegen is de bijhorende code te gebruiken:

URL op YouTube is bijvoorbeeld: http://www.youtube.com/watch?v=FRDa_hvUkKs

De gebruiker plaatst in zijn pagina: [ tube ] FRDa_hvUkKs [ /tube ]

Hieronder een voorbeeld:

[tube]FRDa_hvUkKs[/tube]