Laatst werd ik gebeld door een klant. Hij had een nieuw telefoonnummer. Om zichzelf te promoten post hij al sinds een eeuwigheid zijn telefoonnummer onder ieder bericht op zijn website, welke inmiddels bijna 400 blog berichten heeft.

Hij was bezig geweest om zijn telefoonnummer in de blog berichten van WordPress te vervangen, maar bij de tiende was hij ermee opgehouden. Geen beginnen aan! Het zou hem zeker een paar dagen gaan kosten om alle tekst te vervangen door nieuwe. Of ik het hem makkelijker kon maken? Natuurlijk kan dat sneller en eenvoudiger!

Gelukkig belde hij op tijd, en niet nadat hij uren en uren door was gegaan met deze tijdrovende bezigheid.

Het is namelijk mogelijk om met behulp van een WordPress plugin heel snel woordjes of stukken tekst te vervangen door andere. Dus stel je hebt een nieuw telefoonnummer of je komt erachter dat je een woordje meer dan eens fout geschreven hebt in je website, dan kun je dat eigenlijk binnen enkele momenten oplossen met behulp van Search and Replace WordPress Plugin geschreven door de duitse Frank Bültge.

Deze plugin doet wat hij zegt, simpelweg zoekt hij een woord, of een opgegeven combinatie van woorden, en vervangt deze door de opgegeven nieuwe versie. Erg handig is dat er een mogelijkheid in zit om eerst te laten zoeken, zonder ook maar 1 woord te wijzigen in je website. Dit is handig omdat je misschien wel even wilt controleren of alles wat je opgeeft ook daadwerkelijk vervangen moet worden.Wat ook erg handig is, is dat je aan kunt geven waarin gezocht moet worden. Zo kun je bijvoorbeeld zoeken in enkel de inhoud (content) of alleen in titels (titles). De plugin voorziet in meer dan 15 specifieke mogelijkheden hiervoor.Voor mijn klant was dit in ieder geval de oplossing voor het wijzigen van de 400 telefoonnummers.

Maak altijd eerst een backup van je database. Mocht je met Search & Replace een fout maken, is handmatig herstellen echt onbegonnen werk!

Heeft u een vraag of een probleem met WordPress?

Gebruikt u WordPress om uw website in te bouwen maar loopt u tegen problemen aan? Begrijpt u iets niet of wilt u even praten met iemand die misschien meer ervaring heeft dan u, of zoekt u gewoon iemand om even mee te sparren over mogelijkheden? Web-Pepper gebruikt WordPress al sinds 2006 en heeft al honderden websites gemaakt in dit systeem en hebben wij ervaring met de meest voorkomende plugins voor WordPress.

Voor WordPress hulp en ondersteuning kunt u bij ons terecht, wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op!