...

5 Expert WordPress Tips voor de WordPress Beginner

door | jul 2014 | WordPress, WordPress Tips & Tricks

Sinds de start is WordPress zonder twijfel uitgegroeid tot een van de meest populaire blogging platformen op het web. WordPress is een blogging platform, maar het gebruik ervan reiken veel verder dan alleen het rijk van bloggen; in werkelijkheid, kunt u deze gebruiken om webpagina’s, e-commerce sites en meer te maken. Het mooiste van WordPress is dat het gebruik maakt van vele design functies en add-ons, waardoor het een geweldige keuze is voor het ontwerpen van een technisch complexe en visueel aantrekkelijke website.

Als u er over denkt om te starten met WordPress, maar weet niet waar te beginnen, maak dan gebruik van onderstaande tips. Het zijn enkele van de meest essentiële tips gebruikt door WordPress experts om creatieve effectieve websites via het platform te bouwen, maar ze zijn eenvoudig genoeg voor zelfs de WordPress beginner om te begrijpen.

1. Houd het simpel.

Ja, een mooi onderdeel wan WordPress zijn de widgets: die handige dingetjes die je in de zijbalk kunt zetten. Heel nuttig meestal, maar sla er niet in door. Soms raken mensen zo opgewonden van de mogelijkheden dat er een enorme lijst van widgets onstaat, die nauwelijks meer iets toevoegd aan functionaliteit. Gebruik widgets, maar blijf selectief. Teveel widgets kunnen uw website traag maken, en maken de layout van uw website rommelig, waardoor de aandacht naar de inhoud van de website verloren gaat.

2. Gebruik Plug-Ins!

Bent u nog niet zo heel erg bekend met WordPress? Dan kan het zijn dat u nog wat angstig bent om plugins te gebruiken. Ze lijken soms ingewikkeld en daardoor intimiderend, maar laat u niet afschrikken! Plugins zijn een enorme hulp om functionaliteit toe te voegen aan uw website. Waarschijnlijk kunt u het zo gek niet verzinnen of er bestaat wel een plugin voor. Zoekt u gratis WordPress plugins? Gebruik dan wel alleen plugins die aangeboden worden in de officiële Plugins Directory van WordPress.org. U kunt ook op andere plaatsen plugins vinden, maar door het ontbreken van screening, brengen die vaak de nodige risico’s met zich mee.

3. Gebruik effectieve permalinks.

Als u een geweldige WordPress website heeft gemaakt, wilt u ook dat mensen in staat zijn om die te vinden! Een van de eenvoudigste manieren voor mensen om dat te doen is via zoekmachines zoals Google. Om u te laten vinden is het erg verstandig gebruik te maken van goede permalinks. WordPress heeft een eenvoudig te gebruiken ingebouwde permalink-veld aan de bovenkant van uw pagina/nieuwsbericht editor. In dit veld kunt u de permalinks zien en herzien voordat u ze publiceert. Maak strategisch gebruik van de juiste zoekwoorden (maar niet te veel!)

4. Geef goede namen aan uw plaatjes

Beelden (plaatjes) op een site zijn een geweldige manier om uw website op te leuken, maar ze doen niet echt iets voor uw zoekmachine-optimalisatie (SEO). Tenzij, je ze een titel en alternatieve tekst tag geeft. Maak van de titel uw afbeelding iets passends; De titel verschijnt vaak in beeld wanneer de muis van een gebruiker overheen zweeft. De alternatieve tekst label verschijnt in het geval dat de afbeelding niet kan worden geladen. Kies de juiste woorden en termen op die plaats, het zal uw SEO ten goede komen!

5. Gebruik een voettekst.

De massa van de mensen die in WordPress een website bouwen maken gebruik van een header op hun site bij de bezoekers te introduceren en geven daar ook meteen aan waar de website over gaat. Heel goed, maar vaak veel mensen vergeten om ook de voettekst te gebruiken! Een voorbeeld van goed gebruik van de voettekst, is de voettekst te gebruiken voor contactgegevens of copyright informatie. Mensen die echt geïnteresseerd zijn in waarover u schrijft doorlopen vaak de hele pagina en komen dan aan bij de onderkant van de pagina.

Heeft u een vraag of een probleem met WordPress?

Gebruikt u WordPress om uw website in te bouwen maar loopt u tegen problemen aan? Begrijpt u iets niet of wilt u even praten met iemand die misschien meer ervaring heeft dan u, of zoekt u gewoon iemand om even mee te sparren over mogelijkheden? Web-Pepper gebruikt WordPress al sinds 2006 en heeft al honderden websites gemaakt in dit systeem en hebben wij ervaring met de meest voorkomende plugins voor WordPress.

Voor WordPress hulp en ondersteuning kunt u bij ons terecht, wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op!

 

Met meer dan 25 jaar ervaring in IT-support, bouwde Ralph zijn eerste website in 1995. Hij heeft aan de slag gewerkt bij toonaangevende bedrijven waarbij hij inzicht verkreeg in hoe hij uitstekende support kan bieden.

Web-Pepper host, bouwt en onderhoudt WordPress websites & Social Media voor bedrijven die de kracht van internet begrijpen en hiermee het beste voor hun bedrijf willen behalen. Onze service bestaat niet alleen uit het bouwen van een mooie, goed functionerende website. Met Web-Pepper heb je de sparringpartner gevonden, waarmee we samen het beste uit het internet halen voor jouw bedrijf.

Ralph de Groot

CTO , Web-Pepper

Zoeken

Hulp nodig?

SiteGround Nieuws

De nieuwsblog van onze huis hostingmaatschappij.

Interessant voor al onze klanten.