Op iedere WordPress website worden berichten en pagina’s soms verwijderd. Misschien is de inhoud oud of achterhaald, of gaat het om iets dat je niet meer op de website wilt tonen. WordPress bewaard deze verwijderde berichten in de prullenbak, waar ze zullen blijven staan tot je ze verwijderd.

Er is een snelle en eenvoudige manier om deze verwijderde berichten automatisch te verwijderen, aan de hand van een kleine toevoeging aan het bestand wp-config.php:

define('EMPTY_TRASH_DAYS', 1 );

In deze wp-config.php functie bepaalt de 1 het aantal dagen voordat het bericht, de pagina of de bijlage permanent uit je WordPress word geschrapt uit de vuilnisbak.

Deze functie automatiseert dus het proces van het verwijderen van WordPress Trash en je hoeft niet meer op de ‘Leeg prullenmand’ knop te drukken.

Wil je helemaal geen prullenbak gebruiken? Dan kun je de instelling op 0 (nul) zetten, verwijderde zaken komen dan helemaal niet meer in de prullenbak. (Iets dat ik niet aan zou bevelen).

Persoonlijk vind ik deze functie erg handig, vaak maak ik gebruik van een tijdslimiet van 30 dagen, waardoor dus verwijderde berichten of pagina’s nog 30 dagen op de server blijven waarna ze permanent verwijderd worden.