De naam ADMIN was ooit de standaard gebruiker, maar veel mensen vinden de kreet nog “handig”. Natuurlijk is het gebruik van zo’n naam juist niet handig: om toegang te krijgen tot de website heeft u een gebruikersnaam een een password nodig. Als u als gebruikersnaam admin heeft, hoeft een hacker alleen nog maar het password te raden, u geeft 50% van de informatie al op voorhand weg! Maakt u nog gebruik van deze gebruiker admin? Verwijder deze dan onmiddellijk uit uw systeem, of… hernoem hem naar een andere gebruikersnaam!

Met behulp van de WPVN – Username Changer, gemaakt door de Franse Minh-Quân Trân, kunt u uw gebruikersnaam aanpassen, natuurlijk ook als deze niet naar de naam ADMIN luistert. Iets wat standaard in WordPress niet mogelijk is. Feitelijk werkt de plugin heel simpel, na installatie vindt u onder USERS (Gebruikers) de optie CHANGE USERNAME. Als u die selecteert krijgt u het beeld van de WPVN Username Changer. Deze vult uw huidige gebruikersnaam alvast voor u in. Het enige wat u hoeft te doen is bij “New Username” uw nieuw gewenste gebruikersnaam in te vullen en op “Safe Changes” te drukken. Hierna moet u wel opnieuw inloggen in WordPress, let wel, natuurlijk met uw nieuwe gebruikersnaam.

Een handige extra is dat men als administrator in kan voeren wat de minimale rol moet zijn wil een gebruiker gebruik kunnen maken van deze optie.