...

Slim knippen en plakken naar WordPress: Auto Upload Images

door | dec 2015 | WordPress, WordPress Tips & Tricks

Wie veel aan websites werkt en regelmatig nieuws plaatst zal het vast overkomen zijn om stukken tekst van de ene website naar de andere website te willen knippen en plakken. Een snelle methode is om de tekst te selecteren en te kopiëren en vervolgens te plakken in de editor van het bericht in WordPress. Nu werkt dat vaak wel, alleen als je dat standaard zo doet en je kopieert plaatjes mee, zullen de verwijzingen in de code naar de originele bron blijven verwijzen, met als gevolg dat niet alles centraal op 1 staat. Daarnaast ben je op die manier afhankelijk van een externe server. Als die de images verwijderd, werken de links in jouw WordPress applicatie ook niet meer. Veel gebruikte oplossing hiervoor is om het plaatje uit het origineel te halen en deze los te uploaden naar de eigen omgeving.

Afgelopen week liepen we hier bij Web-Pepper tegen het volgende probleem aan: we hadden een originele website, welke was gemaakt in een home-cooked CMS en moesten enkele honderden nieuwsberichten over zien te zetten naar WordPress. Voor de tekst is dat dan knippen-plakken, maar die images… dat was natuurlijk onhandig, aangezien het hier echt om honderden images ging; onbegonnen werk dus.

We zochten een oplossing, welke we vonden in de plugin “Auto Upload Images” van Ali Irani. Hiermee waren we in een paar uurtjes klaar met de hele klus!

Auto upload Images

Wanneer je deze WordPress plugin installeert en activeert, zal deze plugin voor de urls die bestaan in je pagina of nieuwsbericht de externe images automatisch uploaden naar de WordPress upload directory en afbeeldingen toe te voegen aan de mediatheek. Tevens vervangt hij de afbeelding urls zodat alles netjes naar de eigen server verwijst en alles in eigen beheer komt.

De plugin heeft niet veel maar wel nuttige opties; zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat je het niet wilt gebruiken als de images van een bepaald domein afkomen, je kunt de images een specifieke naam meegeven door gebruik van shortcodes zoals %filename%, %url%, %date%, %year%, %month%, %day%, %random%

Ook is aan te geven wat de maximale hoogte/breedte van de te uploaden image is, erg handig zodat je geen overdreven grote foto’s gaat gebruiken, maar toch handig dat je deze functie ook uit kunt zetten voor het geval dat nodig is.

NB. Een klant die we dit aangaven merkte tevens op dat als in je website al links naar externe images hebt, en je wilt deze locaal halen je alleen 1x op de knop “Bijwerken” / “Publish” hoeft te drukken. De plugin werkt het dan ook netjes voor je af!


Heeft u een vraag of een probleem met WordPress?

Gebruikt u WordPress om uw website in te bouwen maar loopt u tegen problemen aan? Begrijpt u iets niet of wilt u even praten met iemand die misschien meer ervaring heeft dan u, of zoekt u gewoon iemand om even mee te sparren over mogelijkheden? Web-Pepper gebruikt WordPress al sinds 2006 en heeft al honderden websites gemaakt in dit systeem en hebben wij ervaring met de meest voorkomende plugins voor WordPress.

Voor WordPress hulp en ondersteuning kunt u bij ons terecht, wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Met meer dan 25 jaar ervaring in IT-support, bouwde Ralph zijn eerste website in 1995. Hij heeft aan de slag gewerkt bij toonaangevende bedrijven waarbij hij inzicht verkreeg in hoe hij uitstekende support kan bieden.

Web-Pepper host, bouwt en onderhoudt WordPress websites & Social Media voor bedrijven die de kracht van internet begrijpen en hiermee het beste voor hun bedrijf willen behalen. Onze service bestaat niet alleen uit het bouwen van een mooie, goed functionerende website. Met Web-Pepper heb je de sparringpartner gevonden, waarmee we samen het beste uit het internet halen voor jouw bedrijf.

Ralph de Groot

CTO , Web-Pepper

Zoeken

Hulp nodig?

SiteGround Nieuws

De nieuwsblog van onze huis hostingmaatschappij.

Interessant voor al onze klanten.