Als je een website bouwt heb je soms het geluk dat direct op de plek te doen waar de website moet komen. Dus direct onder het juiste domein. Maar vaak kan dit ook niet en moet je de website bouwen, en deze later verhuizen naar de locatie waar hij eigenlijk moet komen te staan.

Deze verhuizing is vaak niet zo moeilijk. Onze huisprovider SiteGround heeft er zelf speciale tools voor waarmee een website verplaatsen een simpel en snel karwei geworden is. Echter…..

Word door dit soort tools eigenlijk alleen de MySQL database gekopieerd, en de data-bestanden gekopieerd naar een nieuwe locatie. Mijn ervaring is dat als je het op deze manier doet, veel van je plaatjes niet zullen tonen omdat de paden niet goed zijn, ze hebben immers nog allemaal het “oude” adres. Zelf heb ik de gewoonte om “restylingen” van een website in dezelfde webruimte te doen, echter achter een bepaald /adres/. Als ik de website moet opleveren, heb ik feitelijk hetzelfde probleem.

Dus stel ik wil Web-Pepper.com verbouwen, doe ik dat misschien achter www.web-pepper.com/nieuw/

Bij het uploaden van foto’s, plaatjes, mp3’s ed word door WordPress dan het pad gelegd naar bijvoorbeeld www.web-pepper.com/nieuw/wp-content/uploads/2014/06/voorbeeld.jpg maar na het verhuizen moet de /nieuw/ er tussenuit en moet het www.web-pepper.com/nieuw/wp-content/uploads/2014/06/voorbeeld.jpg worden.

Nu kun je natuurlijk alle links van de website na lopen, maar (bijna) geheid dat je er een of meer vergeet. De Search and Replace WordPress Plugin kan ook paden aanpassen in je MySql database voor je, en dat binnen een paar seconden is het op deze manier mogelijk om alle paden snel en eenvoudig te corrigeren aan het nieuwe adres. Je kunt met deze plugin natuurlijk ook hele domeinnamen corrigeren door bijvoorbeeld www.web-pepper.com te vervangen door www.web-pepper.nl.

Maak altijd eerst een backup van je database. Mocht je met Search & Replace een fout maken, is handmatig herstellen echt onbegonnen werk!

Heeft u een vraag of een probleem met WordPress?

Gebruikt u WordPress om uw website in te bouwen maar loopt u tegen problemen aan? Begrijpt u iets niet of wilt u even praten met iemand die misschien meer ervaring heeft dan u, of zoekt u gewoon iemand om even mee te sparren over mogelijkheden? Web-Pepper gebruikt WordPress al sinds 2006 en heeft al honderden websites gemaakt in dit systeem en hebben wij ervaring met de meest voorkomende plugins voor WordPress.

Voor WordPress hulp en ondersteuning kunt u bij ons terecht, wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op!