Zeer regelmatig krijg ik de vraag, vooral van nieuwe klanten, of hun WordPress website ook geschikt is voor bijvoorbeeld iPads, Android Tablets, iPhones etc etc. Om u allen direct gerust te stellen: uiteraard! Web-Pepper test websites altijd uitgebreid, maar dit is niet vanzelfsprekend binnen de website wereld, al zou iedereen die een website bouwt eigenlijk vanaf het begin rekening moeten houden met het feit dat niet alle bezoekers gebruik maken van een internet browser op hun computer maar dat de kans groter is dat uw website bezocht word vanaf een smartphone of tablet.

Over methodes en technieken om een WordPress website goed te laten smoelen, zullen we het in een ander item hebben.

Eerst de vraag: Hoe test je een website op al die apparaten, heb je ze allemaal dan?

Nee, maar gelukkig hebben we ook niet alle apparaten nodig om er toch op te kunnen testen. Dat kun je doen via een website die daarvoor gemaakt is: Screenfly van Quirktools.

Screenfly van Quirktools

Via Screenfly op de website van Quirktools kunt u uw website bekijken hoe deze eruit ziet op een bepaald apparaat. Er zijn zo bijvoorbeeld resoluties beschikbaar van een 10” Netbook tot een 24” Desktop monitor, maar ook Tablets als de Samsung Galaxy Tab, Google Nexus 7 of diverse iPads. Natuurlijk ontbreken de telefoons als als Blackberry, iPhone 3, 4 en 5, Samsung Galaxxy S3/4 niet, en kun je zelfs testen hoe je website zou tonen op diverse formaten televisie.

Tevens is het mogelijk om de website te bekijken bij een geroteerd beeldscherm, zoals veel gebruikt wordt bij smartphones en tablets, maar ook door sommige gebruikers bij een normale monitor.

De mensen van Quirktools zijn erg actief en nieuwe toestellen worden vaak snel toegevoegd voor test doeleinden.

Screenfly van Quirktools is een fantastische dienst voor iedere webmaster!

Uw WordPress website bekijken in elk schermformaat van desktops, tablets, televisies en mobiele telefoons?  http://quirktools.com/screenfly/

Voorbeelden Screenfly

Enkele voorbeelden (hiervoor hebben we als voorbeeld de website www.esdonk.eu gebruikt):

[nggallery id=22]