...

Wat zijn de voordelen van de overgang van HTML naar WordPress?

door | jul 2022 | WordPress

Toen er jaren geleden nog geen CMS (Content Management System), zoals WordPress, op de markt was, werden websites over het algemeen gebouwd met statische HTML-pagina’s die aan elkaar gekoppeld waren. De HTML werd gebruikt om alle stijlen en scripts van de website te coderen. Veel van deze pagina’s waren traag om te laden, bijvoorbeeld door dubbele code en/of slecht gecodeerde elementen. Destijds dachten ontwikkelaars dat HTML-code geweldig was, en dat was ook zo, maar tegenwoordig zijn er dingen drastisch veranderd en zijn de voordelen van CMS platformen eindeloos. Als je nog HTML gebruikt om een website te bouwen, vind je het misschien lastig om over te stappen naar een WordPress-website, maar dat is makkelijker dan je denkt. We zetten een aantal voordelen op een rijtje van de overgang van HTML naar WordPress.

1.      Biedt een helpende hand als het gaat om personalisatie

WordPress is een geschikt platform voor het ontwerpen en beheren van unieke gebruikersinterfaces. De prestatie van het raamwerk met enkele buitengewoon nuttige en gebruiksvriendelijke aanpassingskeuzes is de enige reden waarom dit haalbaar is. Dus of je nu een website-eigenaar of een ontwikkelaar bent, je kunt een thema kiezen op basis van bedrijfsactiviteiten en beroepen. En vervolgens alle aspecten aanpassen om aan jouw eisen te voldoen en het unieker te maken. Tegelijkertijd kunnen plug-ins worden gebruikt om de functionaliteit van de website uit te breiden en de snelheid te verbeteren. Als je dit binnen de HTML code wilt uitvogelen, dan kost je dit veel tijd en geld.

2.      Maakt een bedrijfsvriendelijke aanpak mogelijk

WordPress is beschikbaar in tientallen talen en dat het maakt het ideaal voor bedrijven over de hele wereld. Als je op zoek bent naar manier om groeien van een bedrijf te stimuleren, dan is het aan te raden om samen te werken met een gerenommeerde en gecertificeerde WordPress-expert die beschikbaar is in jouw taal. WordPress is ook beschikbaar in het Nederlands, dus je hoeft niets anders te kennen dan je moedertaal om het te gebruiken. Dus als je een website wilt maken die niet in het Nederlands is, kun je dat snel doen met WordPress. Het is bovendien ook een responsief voor mobiel, wat betekent dat WordPress kan zonder detecteren of een persoon jouw website bezoekt via mobiel of browser en de inhoud dienovereenkomstig kan aanpassen.

3.      Een CMS dat altijd verandert

Veel HTML-websites zijn ouderwets en statisch, met veel pagina’s en eindeloze regels met harde HTML-code. Iedere pagina op de website komt overeen met een enkel HTML-bestand met dezelfde lay-out en vormgeving. WordPress-websites zijn daarentegen snel en eenvoudig te bouwen, te beheren en bij te werken. En daarom hebben ze vaak de voorkeur boven statische HTML-website-ontwerpservices. WordPress is gemaakt om te worden gebruikt voor publicatie, maar heeft nu een breed scala aan extra functies, waardoor het zowel dynamisch als veelzijdig is. Gebruikers kunnen HTML-sites converteren naar WordPress om deze voordelen te krijgen.

4.      SEO-vriendelijk

Dit is een must-have functie voor vrijwel iedere website. Het omzetten van HTML naar WordPress resulteert in een website die zoekmachinevriendelijk is. Je kunt daardoor profiteren van verbeterde Google-ranglijsten, bijvoorbeeld dat je website sneller is geworden sinds het op WordPress draait. Om jouw website SEO-vriendelijker te maken, kun je extra plug-ins installeren, bijvoorbeeld een plug-in die de content controleert op SEO en zodoende een groter publiek kan bereiken.

5.      Levendige community van ontwikkelaars

Er zijn niet veel webontwikkeling platforms die de flexibiliteit van ondersteuning en op ontwerp gebaseerde aanpassingen mogelijk maken. WordPress heeft een bloeiende community om het te ondersteunen en aan te passen. Het is bovendien “open source” en dat betekent dat de software vrij (en gratis) toegang biedt tot de bronbestanden (de code). Iedereen mag het inzien, iedereen kan eraan werken. Op deze manier ontstaat er een grote community, die (los of samen) werken aan de software. Ook leveren ontwikkelaars continue nieuwe upgrades om gebruikers te helpen bij het converteren van HTML naar WordPress. Als gevolg hiervan biedt de voortdurende hulp van de WordPress-gemeenschap een geweldige ervaring voor beginnende gebruikers die betrokken willen raken bij WordPress. De wereldwijde ondersteuning heeft WordPress geholpen om elke dag groter en beter te worden.

6.      WordPress is een veilig, flexibel en schaalbaar platform

Je kunt zonder zorgen HTML naar WordPress converteren, aangezien WordPress een veelzijdig, veilig en schaalbaar platform is. Een WordPress-site heeft een stevigere structuur, een dynamisch fundament en is veiliger dan een HTML-site. WordPress heeft ingebouwde beveiligingsmechanismen en je kunt ook tal van beveiligingsgerelateerde plug-ins installeren om de beveiliging van jouw WordPress-site te verbeteren en te voorkomen dat deze wordt gehackt. WordPress is een uiterst veelzijdig platform dat kan worden aangepast aan jouw specifieke behoeften. WordPress is ook schaalbaar, wat betekent dat je snel kunt opschalen om tegemoet te komen aan toekomstige bedrijfsontwikkelingen. Dit zijn veelgehoorde redenen waarom WordPress-websites momenteel populairder zijn dan HTML-sites.

7.      Kostenefficiënt en gebruikersvriendelijk

WordPress is een kostenefficiënter en betrouwbaarder platform voor het bouwen van websites dan HTML. Dat komt omdat het gebruikers in staat stelt om gratis een onbeperkt aantal plug-ins en thema’s toe te voegen. Houdt er wel rekening mee dat veel plug-ins een website trager kunnen maken. De ingebouwde mogelijkheden maken het coderen een stuk toegankelijker en voordeliger. Dit platform vereist geen gebruik van extra codeer- of programmeertalen en is daarmee ook gebruikersvriendelijk voor iemand die nog nooit met WordPress heeft gewerkt.

Tot slot

Met zoveel voordelen voor WordPress, converteren steeds meer bedrijven hun HTML-website naar een WordPress-website. De migratie naar dit platform is voordeling om verschillende redenen. In de steeds veranderende concurrerende zakelijke omgeving van vandaag, is het hebben van een dynamische WordPress-website misschien wel de meest effectieve manier voor jouw bedrijf om zich te ontwikkelen. Heb je hulp nodig bij het converteren naar een WordPress website? Of wil je een WordPress website laten maken? Neem dan contact met ons op!

Deze blog is mede mogelijk gemaakt door Jeroen van Promoboer. Promoboer is leverancier van promotiematerialen, zoals tote bags bedrukken.

Met meer dan 25 jaar ervaring in IT-support, bouwde Ralph zijn eerste website in 1995. Hij heeft aan de slag gewerkt bij toonaangevende bedrijven waarbij hij inzicht verkreeg in hoe hij uitstekende support kan bieden.

Web-Pepper host, bouwt en onderhoudt WordPress websites & Social Media voor bedrijven die de kracht van internet begrijpen en hiermee het beste voor hun bedrijf willen behalen. Onze service bestaat niet alleen uit het bouwen van een mooie, goed functionerende website. Met Web-Pepper heb je de sparringpartner gevonden, waarmee we samen het beste uit het internet halen voor jouw bedrijf.

Ralph de Groot

CTO , Web-Pepper

Zoeken

Hulp nodig?

SiteGround Nieuws

De nieuwsblog van onze huis hostingmaatschappij.

Interessant voor al onze klanten.